KEOD blogg

RSS2.0 Facebook Instagram

Hanna - Area - Utgång

Äntligen fredag, känns som att veckorna vara glider iväg. Allt går så oändligt snabbt, vill bara ta studenten. Nu efter snart 13 år i skolan är jag ganska trött på det måste jag säga. Kommer säkert inte gå lång stund innan jag kommer att sakna allt. Alla dessa människor man lärt känna under skolansgång, så roligt man haft det, man kommer säkert att vilja ta studenten fler gånger i sitt liv. Kanske är just studenten den tid i livet då man har som roligast och trivs med sig själv. Den tiden innan alla rynkor kommer fram, och man börjar känna sig för gammal för att leka, att man måste skaffa barn för att ha en undanflykt.





Grym seglare


 första dagen i skolan











Eftersom syster fyllde år i tisdags ska jag till staden och köpa en present till henne, inte för att vi är olika men det är inte jätte enkelt att köpa present till henne hon är ganska kräsen. Ska försöka hinna att gå och sola också.
Ska sedan hem till Hanna och städa ; ) ibland måste man vara en bra kompis.





Kvällen ser ut som följer:

Förfest hemma hos Hanna, kolla på Area när de spelar på café parkaden. sedan blir det Swing och sova hos Hanna :D kan det vli en bättre Fredag NEJ !!

Hoppas ni får en lika trevlig fredag som jag.

Torsdag 26/2-09

Vaknar, smikar mig, äter frukost, klär på mig, går ut genom dörren på väg till bussen. Det börjar snöa stora stora flingor som gör att jag blir alldeles våt :S känner hur arg jag blir inombords, kokar nästan över. Känner för att skrika rakt ut och bara visa alla hur arg jag blir. Väljer ändå trots att jag så där arg inombords att kliva på bussen med ett leende.

Torsdagsfikan blev med min kära klasskompis Alexandra. Vi hade det riktigt mysigt där påvår oändligt långa håltimma. var inne i den nya scorettbutiken i borås också, den var riktigt fin. Efter skolan åkte jag hem och hämtade min älskling sen åkte vi och hämtade Hanna. Det var då dags för torsdagspromenad med mina två älsklingar Hanna och Honkey. Gick ganska länge, men det var enormt slaskigt så jag blev blöt om fötterna (inte kul) skulle ha picknick på berget, var vldigt kallt så fick ta en snabb en, blev några riskakor. Fick ist börja vandringen ner igen och hen till hanna för en god kvällsmat. Varm oboy mackor åhh så mysigt trevligt sällskap också. Hanna hade tänt en massa ljus också så vi hade det riktigt mysigt.

Kollade även på ett avsnitt av mia och klara, hur bra som helst det programmet ;) var så rolligt när Mia skulle köpa orm mat och fick två levande möss i affären, första hon frågade var om de var syskon hahaha , så fruktansvärt bra .




Fin väska meeee like







me and my love

Lönedag

Idag har varit en glad dag rakt igenom :D, vad mer kan man begära en dag när man får lönen? , Alexandra och jag firade genom att äta lunch på viskan mycket gott och trevligt sällskap :D Efter skolan blev det väldigt stressigt hann aldrig hem fick hoppa av bussen så mamma fick hämta upp mig och köra mig till gymmix. 

Hade två riktigt bra träningar idag. Tjejerna lär sig hur snabbt som helst, nästan alla i truppen kör rondat flickis nu, sen var det en massa i förberedande trupp som körde också. Kanske kan vi få till en trupp till tills nästa år. jag hoppas jag hoppas :D

I morgon ska jag träffa min bästa vän, vi ska gå ut och gå var det planerat . längtat efter henne hela veckan ändå träffades vi i söndags och har hörts typ varje dag. i miss her , men nu har vi tre underbara dagar kvar denna veckan som vi ska ses. I morgon gå ut och gå som jag sa , på fredag ska vi kolla på Area sen blir det Swing. på söndag ska vi gå på bio män hatar kvinnor längtar längtar längtar som bara den.  

Kollat runt lite efter balklänning här är de två det står emellan vilken tycker du ?

 








3D studio Max



Sitter i skolan och arbetar med projekt chair it, vi har fått i uppgift att skapa en stol i 3D så här blev mitt resultat. Har även gjort andra arbeten i 3D  här nedan ser du ett rum jag gjort.  





FETTISDAGEN

En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva ljusa vetebullen, utan fyllning. I Sverige består semlor oftast av en söt vetebulle, oftast kryddad med kardemumma, med avskuret lock och med mandelmassa och vispad grädde som fyllning under det florsockerpudrade locket.




Ingredienser:
100 gram margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt
9-10 dl vetemjöl

Pensling:

1 ägg

Fyllning till 12 semlor

Ingredienser:

225 g mandelmassa
1 ½ dl inkråm
6 msk mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält margarinet och tillsätt mjölken.
Värm till 37 grader.
Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken.
Blanda det väl.
Blanda sedan i övriga ingredienser.
Arbeta ihop till en slät deg.
Låt degen jäsa 30 minuter i degbunken.
Knåda degen lite på mjölat bakbord.
Dela den i 12-15 bitar.
Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en plåt.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Pensla med ägg.
Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de får fin färg.
Låt kallna.

Skär av lock på 12 bullar.
Gröp ur lite av inkråmet ur bullarna.
Grovriv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk.
Fördela fyllningen i hålet på bullarna.
Vispa grädden och fördela den över bullarna.
Sätt på "hattarna" och sikta florsocker över.

Så att du kan göra egna. GOTT



Det är inte bara Fettisdagen idag utan även min kära systers födelsedag 23 år gammal e hon nu. Det jobbiga är att när hon blir äldre blir jag också det, jag vill inte bli större nu, tycker det är ganska skönt att vara liten. Jag har pratat med Fredrik på mixmegalpol som ringde Hanna när hon fyllde år, nu ska han hjälpa mig att överaska syter också :D. Ska bli kul att se vad han hittar på idag. Sen ska jag nog till jossan och fika ikväll blir nog lite träning innan det, så att man kan äta flera semlor :D   <--- Fredrik Sandgren Mix megapol 


Längtar något sjukt mycket till helgen UTGÅNG med Hanna. Kommer bli sjukt kul.





Söndag/ Måndag

Igår var jag med min Bästa vän Hanna. Vi hämtade ut biljetter till våran biokväll på män hatar kvinnor som vi ska se nästa söndag klockan 21.00. Vi var även på mcdonalds och åt Big Mac & co mycket gott. sen åkte vi vidare till ishallen för att kolla på min bror när han spelade hockey, men jag hade tydligen missuppfattat en hel del så matchen var slut när vi kom :S. så blev ingen match åkte hem ist. Var däremot och solade igår:D



Idag har det varit en lång och jobbig dag, började med skola sen var det dags för instruktör på gymmix. Det gick ganska bra blev trött iaf. Blocken stämde ganska bra iaf. Headsettet var lite krongligt men det gick ändå :D Sen var det möte med hemmagjord semla. Där vi gick igenom målen till sommaren och la upp en bra planering, för mina gymanster. Var även med som ledare idag, Tjejerna lär sig gör snabbt, jätteroligt. hade flera som gjorde salto idag då blir man glad. Jag blir det iaf.


Lördag

Vaknade sent idag, senare än vad jag brukar iaf klockan 10, haha det var väl kanske inte så sent. Har för första dagen på väldigt länge inget planerat på förmiddagen. Skulle gått ut och gått med Fanny men hon har inte ringt. Känns ganska skönt att slippa att ha något att tänka på. Ska ringa Peter om att få åka med honom till jobbet ikväll dock men det är inte så ansträngande.

 

Skulle gått på bio igår med Hanna, men det blev hockey med min lillebror ist. Borås vann med 5-2 mot Bofors.  Sen var det hem till mamma och packa för att åka till pappa. Trevlig kväll.

Anna kom hem med semla innan, GOTT, hela familjen var samlad idag det var väldigt länge sedan detta hände, faktiskt. Alltid någon som inte är med så det var väldigt kul :D.

 

Varit uppe hos Fanny en stund precis, kollade på någon helt konstig film fattade seriöst inget. Somnade dessutom men det var inte därför jag inte fattade. Fanny sa att den var helt mongo. Snart blir det Rolandssöndagsgryta på en lördag dålig planering på namn på den grytan måste jag säga. Känns ju lite kostigt att äta den på en lördag då, men den brukar vara väldigt god.

 

Sen blir det jobb på Pluto ikväll, ska åka ut med Swing Peter som jag kallar honom. Jag sa det till min syster att jag skulle ringa honom, då ville hon ringa till honom, det roliga var bara att hon ringde till fel Peter. Har läst på lite på drinkarna idag också kommer inte ihåg så många nämligen. Känner mig nu redo för en kväll full av drinkar. 


FREDAG




Torsdag - 19/2-09

Kraftgeometri fruktansvärt givande, eller inte, konstruktion är nog de tråkigaste ämne jag varit med om. Prov imorgon känns så där lagom kul. 



På jobbet igår var det en av mina gymnaster som råkade sparka mig på min hand, då jag passade alla på rondat flickis, det var bara mitt eget fel, sparken träffade ändå olyckligtvis mitt lillfinger. Tjejen stod som nummer 9 av typ 15 tjejer, och jag ville att alla skulle få köra lika mycket, så det var bara att bita ihop. När det gått ett helt dygn blev fingret blått och väldigt svullet. Mamma kollade på det och lindade det med bandage. Hon sa att det förmodligen är brutet. KUL :S så idag kunde jag inte träna gymnastik som jag egentligen skulle göra. 


Min ända räddning idag var   Den fick mig att ha lite mindre ont i fingret iaf. 


På Lördag blir det jobb på Pluto igen. kommer känna mig som en nybörjare igen, kommer inte ihåg någon drink typ. borde kanske läsa igenom min bok med en massa olika drinkar.
 kommer väl antagligen bli en hel del vodka redbull om jag känner dessa människor rätt. 




Onsdag - 18/2-09

Bad day! Dagen har varit helt hemsk, började med att håret stod åt alla håll, jag var dessutom ganska seg upp ur sängen. Sen när mamma gick ringde hon in till mig och frågade, eller egentligen inte frågade utan hon skrek i telefonen att jag skulle komma ut till bilen för att hon inte fattade radion. När jag väl fått på mig alla kläder och går ut så ser jag bilen åka iväg längre ner på gatan. Blev då väldigt sur... sen fortsatte detta  hela dagen. 





Hanna, Johan och jag skulle gå på bio på fredag, jag ville se män hatar kvinnor men den hade tydligen inte premiär denna fredagen utan nästa. Typ alla andra filmer som går nu har jag sett, så de får helt enkelt gå utan mig :s .

Något kul:
Jag och Hanna smsade om bion 

Jag skrev :
Haha ja ödmjukhet du inte kolla hur många platser det går att boka så plats puss

Hanna skrev:
Va? Vad menar du? haha läs igenom det sms du skicka till mig och se om du förstår något av det haha puss

Jag skrev:
Haha oj ! Vad har jag gjort egentligen. jag menade att man kan ringa till bion och fråga hur många biljetter som säljs på plats. De reserverar ju inte alla puss.

Hatar än så länge sån här touch skärmar blir bara fel hela tiden. Haha. 



Tisdag - 17

Jag vaknade med ett ryck kollade på mobilen, insåg då att mitt alarm inte hade ringt. Jag flög upp, stressade runt hemma och försökte få liv i min bror, som var typ död. Försökte vara lite trevlig mot honom, men han var väldigt sur. Inget bra morgonhumör jobbigt som vara den.  Men han är söt iaf, han var med och spexade igår i ishallen, duktig var han.

 Min söta bror, Något år sedan men ändå söt.

Lyssnade som vanligt också på Äntligen morgon. På nyheterna sa de att en kvinna gjort två aborter när hon fått reda på att de var flickor hon väntade. Vad är detta för sjuk människa? Låter som vi är tillbaka på medeltiden då de satte flickor de inte ville ha i skogen så att de svälte ihjäl. Eller som i fröken Julie av August Strindberg , där de uppfostrar Julie som en kille för att de hellre ville ha det. Sinnessjukt INTE OKEJ vidrigt. 

 

Skulle träna body combat idag men så blev det inte, istället var det funktionellträning var helt okej ändå. 

 

 

 

 

HannaCaroline


Måndag - 16/2-09

MåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndagMåndag

 

 

 

Jag vaknar med ett ryck, Alarmet på mobilen ringer högt. Väldigt högt, högre än vanligt känns det som. Är det kanske för att mobilen är ny eller kanske för att ett långt och skönt lov just tog slut? Båda skulle jag chansa på.

Skönt att vara tillbaka i verkligheten igen, lyssnade som vanligt på äntligen morgon. Blir bara mer och mer irriterad på Anders, bara för att han jobbar på radio skickar folk en massa saker för att han ska åka vasaloppet. Jag kan köpa den idén, den är jättebra, men kan han inte gå in lite mer för det själv också då? Han tränar ju aldrig typ. INTE OKEJ!

Gårdagens träning i Tranemo resulterade i att jag klarade Handvolt-Volt Bra dära. Och gjorde ett antal flickisar, Förövning till tzukahara. Det känns som det var en bra träning igår helt enkelt.  


Enkronan Borås ishall kl.19.00

                                                                                       


  Enkronan är tillbaka i borås ishall klockan 19.00 ikväll. Gratis hockey!!!!!  Kom och kolla det ska jag göra. 




Söndag - 15/2-02

Dagen efter Alla Hjärtans dag vill börja med att påminna er och mig själv om att alla dagar egentligen skulle vara Alla 
Hjärtans Dag. 




Nu har jag precis vaknat upp igen till ännu en dag. Gårdagen slutade väl kanske inte som den skulle ha gjort. Från hela första början skulle jag med Linus på 30års kalas, men så blev inte fallet. Istället blev det 20års fest hos Sara med Hanna & co ;) . Kvällen var riktigt bra förutom vissa saker då. Tappade min kära mobil. Helt sjukt för jag pratade i den, sen var det bara borta.  jaja typiskt mig. 


Vi var på X&Y ganska bra drag faktiskt. Hanna kom bort som vanligt, den tösen får han hålla koll på asså. Lite dans fick vi iaf, och det var ju bra. 



Nu ska jag snart och träna gymnastik i Tranemo. Ska bli riktigt roligt att få träffa alla igen, var ett bra tag sedan jag tränade gymnastik nu inte okej. Har gått med på en utmaning med mina gymnaster. Om jag kommer ner i spagat på båda benen innan sommaren ska de bjuda mig och Carro på glass.  sen om alla i gruppen kommer ner i spagat så ska jag och Carro bjuda dom på glass ist.  Synd att man inte kan vrida tillbaka tiden ibland. 







Alla Hjärtans Dag - 14/2-09

Efter en vecka i vemdalen känns det skönt att vakna upp i sin egen säng igen. veckan har varit hur bra som helst, Sebbe har tagit hand om mig som ett litet barn. Alltid lika kul att bli ompysslad. Tågresan dit var ingen höjdare men det är smällar man får ta. Skidorna gick iaf som de skulle, så underbart att åka, inte lika skönt att hamna i en snödriva men det är hör väl kanske också till antar jag. Sebbe stod iaf för de snyggaste vurporna. Veckan bestod av: Grym skidåkning, måndaxklubb med förfest hos Katten (där vi bodde hos Alexanders Jansson), Islandshästar, (världens mysigaste i skogen med snö till knäna), Bowling i massor, bubblande i bubbelpol, tre rätters på hotellt i storhogna (väldigt gott) och massa nytt och roligt folk. En vecka jag sent kommer att glömma Tack Sebastian Andersson! (charlie)








.





Härliga bilder vill tillbaka nu när man sitter här och kollar.


Igår firade jag alla hjärtans dag i förskott med Hanna taco kväll med mys och en bra film, Solstorm tror jag den hette. Jag fick underkvällen också en ny vän. När vi stod utanför Ica och väntade på min kära mor, så kom det fram en trevlig liten herre. Han gav mig en fin komplimang. Han sa att jag hade fin svans-frill och att den klädde mig. jag kunde inte hålla mig för skratt, inte Hanna heller, inte den ultimata komplimangen man brukar få precis. Men han var trevlig.




Designed by Adam Alexandersson